ТЕХНОЛОГІЧНА ДИСЦИПЛІНА Інноваційні технології виробництва продукції та надання послуг
Інноваційні технології виробництва продукції та надання послуг
Пререквізити (базові знання необхідні для успішного опанування компетентностями): |
Основи інформатики, математики. |
Коротка анотація дисципліни (загальна характеристика, особливості, переваги) |
Дисципліна «Інноваційні технології виробництва товарів та послуг» призначена для освоєння студентами знань щодо основних понять, термінів та технологій виробництва товарів та послуг. Конкурентоспроможність і стратегічні переваги підприємств і організацій неможливі без використання технологічних інновацій. В умовах ринкової економіки сучасним менеджерам для формування конкурентних переваг підприємств і організацій необхідні знання щодо видів технологічних нововведень, необхідних для появи нової продукції, як виробничого, так і споживчого призначення, чітке розуміння особливостей інноваційного процесу для досягнення більш високих техніко-економічних показників та прибутків.
Вивчення цієї дисципліни дає можливість студенту:
|
Мета та основні завдання дисципліни |
Метою викладання дисципліни «Інноваційні технології виробництва товарів та послуг» є формування компетентностей у майбутніх фахівців з системних знань щодо технологій створення товарів та послуг, розуміння особливостей функціювання підприємств, організацій, установ, необхідних для набуття навичок самостійної роботи щодо прийняття управлінських рішень або надавання консультаційних послуг для визначення напрямків інноваційного розвитку підприємств та організацій.
Для досягнення мети поставлені такі основні завдання:
|
Компетентність, що забезпечує |
Вивчення дисципліни забезпечує формування у фахівців здатностей аналізувати та використовувати у професійній діяльності проблемні питання, пов’язані з технологічними особливостями виробництва товарів та послуг; визначати напрямки інноваційної політики підприємств і організацій; розуміти критерії визначення стратегічних напрямків впровадження інноваційних технологій для виробництва продукції та послуг, зміни або розширення їх асортименту і забезпечення конкурентних переваг; здійснювати інноваційну експертизу технологій виробництва товарів та послуг. |
Трудомісткість |
5 кредитів, 150 годин, залік. |